18 Eylül 2010 Cumartesi

Kabaklı Çorba


Malzemeler:
1 küçük kabak
1 küçük patates
2 çorba kaşığı hazır yayla çorbası
2 çorba kaşığı hazır kırmızı mercimek çorbası
2 kaşık un
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağ - su - tuz



Çocukluğumuza ait güzel yemek anılarımız vardır. Bir başka lezzet daha güzel olsa bile asla o tadın yerini alamaz. Bıraktığı duyguyu dünyanın hiçbir güzel yemeği karşılayamaz... Annemin çocukluğumda sık sık yaptığı kabaklı çorbanın bende böyle bir yeri var. Bu tarif annemden. Yemek sitesi hazırladığımı öğrenince kendi özel tarifiyle katkıda bulunmak istedi. Bir de güzel fotoğrafını çekmiş. Telif hakkının tamamı ona aittir. Teşekkür ederim annecim ellerine sağlık.
Hazır çorba sevmiyor olsanız bile hazır çorbadan farklı tadlar yakalayabilirsiniz. Annemin mutfağında kolay kolay kremalı mantar çorbası gibi şeyleri bulamazsınız. O çorbayı tek tek malzemelerini hazırlayarak yapanlardan. Bu çorbanın diğer hoş bir tarafı yeni tadan birisinin içinde ne olduğunu anlayamaması. Bu da sofranızı spesiyal bir çorba olması sebebiyle farklı kılıyor. Sunarken de üzerine konan malzemeler renk olarak kaseyi çok şık gösteriyor.

Yapılışı:
Tuz, kabak ve patates hariç tüm malzemeler karıştırarak kaynamaya konur. Kabak ve patates tavla zarı gibi minik minik doğranır. Kaynamaya başlayınca tuz, patates ve kabak eklenir. Patateslerin pişip tadını alması sanırım 10-15 dk sürecektir. Tuzun kaynamadan önce konulmaması önemli. Zira daha önce koyarsanız büyük ihtimalle yoğurt kesilecektir.
Sos (1 kase için): 1 kaşık yoğurt, 1 kaşık yağda kkızdırılmış salça, 1 tutam kuru nane

Ortalama Pişirme Süresi 30dk
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder