20 Eylül 2010 Pazartesi

Enginarlı Vejeteryan Makarna


Malzemeler:
3 Enginar
2 Havuç
2 Sivri Biber
1 Küçük Kırmızı Acı Biber
1 Çay Bardağı Süt
2 Tutam Biberiye
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Sumak
Çok az Zencefil ve Köri
Karabiber, Kırmızı-Yeşil-Beyaz Top Biber, Tuz
Tereyağ, Yarım Limon
1 Paket Makarna



Makarnanın vejeteryanı olur mu? demeyin... Bu makarnayı yapıp yedikten sonra lezzetinden komple veteryan bile olmak isteyebilirsiniz. Et sevenler sebze ağırlıklı beslenmekten pek zevk almazlar. Bu tarif et olmadan da bir sosun harika olabileceğini öğretiyor insana.
Bu sos besin değeri olarak da çok kıymetli. Aldığımız suni gıdaların, ilaçların karaciğere verdiği tahrifatı yorgunluğu gidermesinde bir ilaçtır enginar. Muhakkak mayıs-temmuz aylarında mevsiminde tüketin. Çok çeşitli tarifleri var enginarın. Bu yaz farklı farklı tariflerle pişirdim. Hala yazdan kalma enginarım var dolapta. İlk fırsatta hazırlayıp tariflerimden birini paylaşmak isterim.
Servise sunarken buz küpleriyle mikserleyerek hazırlanmış ekşi ayran hazırlayın yanına. Çok yakışıyor.

Yapılışı:
Limonu sıkıp enginarları içine rendeleyin. Rendelenmiş havuçla beraber yağda kavurun. Biberleri ince doğrayıp kavurmaya devam edin. Baharatlarını ekleyip yeterince kavrulunca haşlanmış makarna ile karıştırıp servise sunun.
Makarnayı kaynatırken 1 tutam biberiye atın.
Ortalama Pişirme Süresi 30dk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder