3 Ağustos 2011 Çarşamba

Bir ANı muhabbet... Dereotlu Sodalı Tavuk

Malzemelerimiz;
Kuşbaşı çok küçük doğranmış tavuk, baldırdan olursa çok güzel olur,
bir demet dereotu,
bir adet soğan,
bir şişe soda,

"Merhaba bu tarif Canımın içi Niliüfer Hocamdan... tarifi yolladığında dayanamadım yayınlamak istedim o da "Hiiii tabikiii canımmm benimmm" dedi :) Bende sizlerle bu güzel AŞK dolu yemeği sizlerle paylaşmak istedim... eline, yüreğine muhabbetine sağlık Nil'imm... "

Nasıl Yapılıyor?
Soğanı ince ince küpküp doğrayıp, tavada hafif ısınan yağa atarsınız, bu ikisi buluştuğunda AŞK gibi önce bir cozz sesi çıkarırlar, ünsiyet öncesi çarpışmadır aşk çarpması hatta, sonra ikisi birbiriyle kaynaşır, birbirine hemhal olur, soğan tüm sertliklerini salıverir, köşeleri yumuşayıverir hele bir de renki pembeye dönmeye başlar işte o yanmadan önceki son noktadır, o noktada hemen içeriye tavuklar girmelidir.

Kuşbaşılar soğan ve yağ ile kavrulurken (bunun için tava vog olursa pek şahane olur, yoksa da olur yani çok da şart değildir)suyunu salıp dışına, kendisini küçültürken, bir başka yerde ince doğradığınız dere otlarını bir kaşık unu ve bir şişe sodayı bir derin kase içinde iyice karıştırırsınız, ve tavukların üstüne bocalama yaparsınız sonunda, kendi halinde bir iki tıngırdamaları gayet iyidir, kaynaşıp hemhal olurlar bir süre sonra, meyyaleli bir sosa dönüşür soda, en sonunda tuzu eklersiniz, tuz bilirsiniz kendi başına asla tadı olmayan bir şeydir ne zaman canlarıyla beraber olur, onlara tad verir, sonra afiyetle yersiniz :)

canımiçisiniz

2 yorum:

  1. caanımiçisin ki AŞK ile muhabbet ile sevindirdin ki beğenin ve dahi paylaşma isteğinle, canımiçisin işte :)

    YanıtlaSil
  2. ah düs'üm birde yerken çekeyim fotoğrafımı zevkten ölmek neymiş o zaman gör sen :)

    YanıtlaSil