30 Mart 2011 Çarşamba

Şirin Çikolatalar



10 adet şirin çikolata için gerekli
Malzemeler;

75 gr sade damla çikolata
3 yemek kaşığı altın şurup*
75 gr beyaz damla çikolata

Şirin çikolatalarınızı bir hafta içinde tüketmelisiniz.

Uzun zaman oldu biliyorum, ihmal ettim ama bu benim arada kaçtığım bir sayfa,Eh zahmet edip sizi çikolata ile ağırlamak isterdim ama bunları ben yapmadım..Canım gibi sevdiğim arkadaşımın yeğeni Rabia’nın ellerinden bunlar. Önce davet ederken resimlerini yolladığı bu çikolataları gidince afiyetle yedim.. tabi ki tarifini de istedim.. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Çok eğlenceli görüntüsünün yanında tadı da çok güzeldi. Tekrar teşekkür ederim Rabiacım ellerine sağlık…


1. Bir tavaya yaklaşık 3cm kadar su koyun. Tavayı su kaynayana kadar ısıtın ve sonra ateşten kaldırın.
2. Sade çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun. Fırın eldivenlerinizi takın. Kaseyi dikkatle tavanın içine koyun.
3. Çikolata eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Fırın eldivenlerinizle kaseyi sudan dikkatle çıkarın.
4. 1,5 çorba kaşığı altın şurup ekleyin Kasenin kenarlarına yapışmayacak koyu bir hamur haline gelene kadar karıştırın.
5. Hamur kıvamına gelen karışımı streç filme sarın. Sonra beyaz çikolatayı eritin ve daha önce olduğu gibi altın şurubun kalanını ekleyin.
6. Beyaz çikolatadan yaptığınız hamuru sa streç filme sarın. Her iki hamuruda yaklaşık 1 saat kadar buz dolabında soğutun.
7. Hamurların ikisini de buzdolabından çıkartın. Biraz yumuşaması için 10 dakika bekleyin.
8. Sade çikolata hamurunu altı parçaya kesin. parçalardan birini yeniden streç filme sararak bekletin.
9. Kalan beş parçaya ise oval bir şekil verin. Aynı işlemi beyaz çikolata hamuruna da uygulayın. Böylece toplam 10 adet oval biçimli hamur parça elde etmiş olacaksınız.
10. Baş kısın başı kör bir bıçağın sırtıyla macunun üçte biri kadar kısmını yavaşça bastırın.
11. Sonra birinci kesiğe diklemesine ikinci bir kesik atın. Streç filme sararak beklettiğiniz hamur parçasını çıkarın bu parçadan gözler ve benekler için minik toplar yapın.
İkinci kesik böceğin kanatlarını oluşturacak.
12. Çikolatalarınızı bir tabağa koyup üzerini streç filmle kaplayarak yiyeceğiniz zamana kadar buzdolabında muhafaza edin.

*ÇN: Altın şurup , şeker kamışı suyunun şekere dönüştürülmesiyle elde edilen kehribar renginde doğal bir şeker şurubudur. Tadı balı andırır. Bu şurubu bulamazsanız bal da kullanabilirsiniz.
Ben damla çikolata değil bütün çikolata kullandım . :)

Afiyet olsun

2 yorum: