26 Eylül 2010 Pazar

Melemen Soslu Makarna




Malzemeler:
3 Domates
3 Yumurta
1 Kuru Soğan
5-6 Diş Sarmısak
1 Adet Sivri Biber
Tereyağ
Tuz, Karabiber, Kırmızı-Yeşil-Beyaz Top Biber
Makarna

Türk usulü melemeni çin usulü bir makarna üzerinde sunar iseniz ne olur. Bence birşey olmaz biraz uluslar arası takılmış olursunuz..:) Bende öyle yaptım. Soya fasulyesinden imal edilmiş ince kesim erişte modelinde bir çin makarnası aldım. Bunun farkı makarnalar alabildiğine uzun, pişirirken yatay derin bir tavada pek karıştırmadan hazırlayıp delikli kepçe yardımıyla servise aldım.
Ayrıca burdaki ustalık sos tarifini bana öğreten arkadaşımın dediği gibi "yumurtanın terbiyesi"nde. Yumurta tarifin kıvamını ayarlayarak tarife uygun hazırlayıp afiyet ile yerken tarçın dünyasını anmayı unutmayın lütfen.




Yapılışı:
Soğan, Sarmısağı yağda kavurun domates ve biberi de ekleyip pişirin. Yumurta zamanı geldiğinde yumurtayı eklemeden karışımı ocaktan alın. Yumurtayı bir kasede iyice çırpın. Hafif ılınmış olan malzemeye ekleyip iyice karıştırarak kısık ateşte pişirin. Pişmiş olan makarnanızın üzerinde bolca servis yapın.
Ortalama pişirme süresi: 20dk
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder